Tokko – Luton 2017-01-09T10:26:41+00:00

Project Description

Project Description

TOKKO is a new purpose built facility located in Luton town centre, created for and managed by local young people. Funded by Big Lottery as part of the national My Place scheme, TOKKO is a state-of-the-art centre housing a climbing wall, cafe, dance studio, gaming room and careers service.
Every aspect of the project has been steered by a group of local young people, from the design of the building through to the operating policy. An interior design company was commissioned, to work in partnership with the young people, to create the look and feel of the building. The directional signage within the building needed to be innovative and consistent with the overall design representing an exciting challenge for all concerned.
JNB Publishing was approached to provide advice on the production and installation of signage for the project. The design incorporated displaced pixels that formed part of the overall design cut out from the overall sign. Several substrates were discussed before selected a 10mm thick PVC foam board to be directly adhered to the walls and doors.

To ensure high print quality the designs were printed onto a self adhesive vinyl, this was sealed with a textured laminated and applied to the PVC boards. The large irregular shaped boards were routered to shape using precision cutting equipment to ensure an excellent finish. Vinyl graphics were applied to the WC doors using self adhesive vinyl adhered directly to the surface.

Finally the directional way finding signage was installed across five stairwell entrances, doors on each floor and beside each lift panel in the building. Custom printed wallpaper was also required, produced and hung by JNB Publishing.

Project Details

categories: Promotional Items, Signage, Logo Design, Website Design